Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle hayata geçirilen “Finlandiyalı Öğretmenler Fotoğraf Sergisi”, sanatseverlerle buluştu.
Çekirdek Eskişehir’de açılışı gerçekleştirilen sergi, Finlandiyalı öğretmenlerin objektifinden kültür, eğitim ve günlük yaşama dair karelerle Finlandiya’nın eğitim anlayışını yansıtıyor.
Açılış törenine Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hale Kargın ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılış konuşmasında Finlandiya’nın eğitim sistemine değinen Büyükelçi Hamalainen, ülkelerinde uygulanan modelin öğrenci merkezli, özgür ve yenilikçi bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Serginin bu anlayışı hem sanatsal hem de görsel bir dilde sunarak ziyaretçilere ilham verdiğini dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal ise, Eskişehir’in kültürel çeşitliliğine katkı sağlayan bu tür etkinliklerin önemini vurgulayarak, uluslararası iş birliklerinin kent vizyonuna değer kattığını ifade etti.
Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan sergi, 10 Mayıs 2025 tarihine kadar Çekirdek Eskişehir’de ücretsiz olarak gezilebilecek.