Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “Yüzyılın Konut Projesi” tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan-1

Erdoğan, “500 bin konutun 100 binini İstanbul’a ayırdık. Her iki yakada toplam 100 bin konut inşa edeceğiz” diyerek projenin kapsamını açıkladı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak duyurulan proje kapsamında, 81 ilde dar ve orta gelirli vatandaşlar için modern, dayanıklı ve çevreci konutlar hayata geçirilecek. Erdoğan konuşmasında, “Aziz milletim, sevgili İstanbullular; sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Fatih’in emaneti bu şehirde yeni bir dönemin kapısını aralıyoruz. Her ailemizin sıcak bir yuvaya kavuşması, barınma ihtiyacını en düşük maliyetlerle karşılaması bizim için vazgeçilmezdir” dedi.

Konut 18-14

YENİ KONUTLARA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Cumhurbaşkanı, projeyle birlikte İstanbul’un çehresinin değişeceğini belirterek, “Türkiye’yi bir uçtan diğer uca yepyeni yaşam alanlarıyla donattık. TOKİ’nin inşa ettiği sağlam, çevre dostu konutlarla dar gelirli 5 milyon vatandaşımızı güvenli evlere kavuşturduk. Şimdi hedefimiz 500 bin yeni konutla bu başarıyı taçlandırmak” ifadelerini kullandı.

Konut 30-8

Erdoğan, 23 yıldır milletin yanında olduklarını vurgulayarak, “Kimseyi ayırmadan, dışlamadan 86 milyon vatandaşımıza hizmet götürdük. Rehavete kapılmadan, vites düşürmeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi. TOKİ’yi eleştiren muhalefete de değinen Cumhurbaşkanı, “TOKİ’yi bile imrendirecek dedikleri projeleri ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Biz milletimizin güvenini sağlam projelerle kazandık” açıklamasında bulundu.

Sdf Recep Tayyip Erdogan 1

Projenin detaylarını paylaşan Erdoğan, “Bu 500 bin konutun 100 binini İstanbul’a, 30 binini Ankara’ya, 21 binini İzmir’e, 13 binerini Bursa, Gaziantep ve Konya’ya, 12 binerini ise Hatay ve Diyarbakır’a ayırdık. Şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar için yüzde 5, üç ve daha fazla çocuğu olan aileler için yüzde 10, emekliler için yüzde 20 ve gençler için yüzde 20 kontenjan ayırdık” dedi.

Erdoğan-7

Konutların 1+1 ve 2+1 tipinde olacağını belirten Erdoğan, evlerin yatay mimariyle, geleneksel dokuya uygun şekilde inşa edileceğini söyledi. Ayrıca 18 yaşını doldurmuş her vatandaşın projeye başvurabileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı, “Yeni yuvasına kavuşmamış tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar ter dökmeye devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar 453 bin afet konutunu da depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz” dedi.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi