Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) tarafından düzenlenen “Üniversite-Sanayi Buluşmaları – Kahve Sohbetleri” etkinlik serisinin ikinci programı, Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu’nda büyük ilgiyle gerçekleştirildi.

Bu yılın ana teması olan “Mühendisler İçin Üretken Yapay Zekâ Teknolojilerinin Kullanımı” başlığıyla düzenlenen etkinlik, ESOGÜ’nün akademik bilgi birikimi ile sanayi dünyasının uygulama tecrübelerini bir araya getirdi. Etkinlikte, yapay zekâ teknolojilerinin mühendislik alanlarında nasıl verimli bir şekilde kullanılabileceği konusu detaylı şekilde ele alındı.

Programın açılış konuşmasını yapan ESOGÜ ETTOM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ulutan, üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılmasının önemine dikkat çekerek, bu tür buluşmaların ortak projelere ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunduğunu ifade etti.

Etkinlikte konuşan KOSGEB Eskişehir İl Müdürü Tarık Yılmaz, KOSGEB destek programları ve sanayiye yönelik güncel gelişmeler hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verdi.

Etkinliğin ana sunumunu yapan ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Mehmet Ay, üretken yapay zekâ teknolojilerinin mühendislikteki uygulama alanlarını örneklerle anlatarak katılımcılara vizyon kazandırdı. Ay, üretken yapay zekânın Ar-Ge, tasarım, veri analizi ve problem çözme süreçlerinde sunduğu fırsatlara da değindi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümünde, sanayi temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler aktif katılım sağlayarak fikir alışverişinde bulundu. Bu bölümde ayrıca olası üniversite-sanayi iş birlikleri için ilk adımlar atıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı