Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde dünya evine giren Hasan Hüseyin Üngör, hayatını Fadime Kara ile birleştirdiği en mutlu gününde, kendisi doğmadan önce şehit düşen amcasının kabrini ziyaret etti. Ayvalı Mahallesi'nde düzenlenen düğün töreniyle evlenen yeni çift, gelin alma merasiminin ardından konvoyla birlikte mahalle mezarlığında bulunan şehitliğe gitti.

Damat Hasan Hüseyin Üngör, 14 Nisan 2001 tarihinde Bingöl’ün Genç ilçesi Yazıkonak bölgesinde teröristlerin hain pususu sonucu şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Kamil Üngör'ün mezarı başında eşi ve aile büyükleriyle birlikte dualar okudu. Amcasının şehadetinden sonra dünyaya gelen ve ailesi tarafından ismi yaşatılan damadın bu vefalı ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı. Evlat acısı yeniden tazeleyen şehit babası Mehmet Üngör, kabir başında gözyaşlarına hakim olamadı.

En Mutlu Gününde Ismini Aldığı Şehit Amcasını Unutmadı1

Ziyaret esnasında duygularını paylaşan damat Hasan Hüseyin Üngör, amcasının bu mutlu gününde yanında olmasını çok istediğini belirterek, "Burada, yanımda olmasını çok isterdim ama biz onun yanındayız" dedi. Şehidin kardeşi Ahmet Üngör "Sözün bittiği yerdeyiz, vatan sağ olsun" derken, damadın annesi Hatice Üngör de şehit kayınbiraderinin mekanının cennet olduğunu bildiklerini dile getirdi. Seyitgazi Kaymakamı Abdulkadir Zengin ve çok sayıda davetli de katıldıkları düğünde Üngör ailesini yalnız bırakmayarak mutluluklarına ortak oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı