Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, “Plastiksiz Temmuz” kapsamında çocuklara yönelik çevre bilinci eğitimlerine devam ediyor. Düzenlenen etkinliklerde, çocuklar hem eğlendi hem de iklim krizine karşı bireysel sorumluluklarını öğrendi.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Çocuk Hakları Birimi tarafından düzenlenen çevre eğitiminde, bu yıl “Tek Kullanımlık Plastik: Vazgeçilmez mi?” başlığı altında farkındalık sunumları gerçekleştirildi.

Mi̇ni̇k Çevreci̇ler İçi̇n “Plasti̇ksi̇z Gelecek” (2)

Dört oturumda yaklaşık 60 çocuğun katılımıyla gerçekleşen programda, tek kullanımlık plastiklerin çevre ve insan sağlığına olan zararları detaylı şekilde anlatıldı. Çocukların günlük hayatta sıkça karşılaştığı pipet, pet şişe, plastik poşet ve kâğıt bardak gibi ürünler üzerinden örnekler sunularak, bu ürünlerin doğada çözünme süreleri ve çevreye verdikleri zararlar interaktif yöntemlerle aktarıldı.

Etkinlik boyunca oyunlaştırılmış içerikler, soru-cevap bölümleri ve eğitici uygulamalarla çocukların aktif katılımı sağlandı. Programda çevre dostu alternatif ürünler de tanıtıldı ve çocuklar, bu alternatiflerle daha sürdürülebilir seçimler yapabileceklerini öğrendi.

“Çocuklara iklim bilinci kazandırmak, sürdürülebilir bir geleceğin temelidir” anlayışıyla hayata geçirilen etkinlikler, “Plastiksiz Temmuz” ruhunu yansıtarak çevre farkındalığı yüksek bireylerin yetişmesine katkı sundu.

Kaynak: Bülten