Eskişehir sokaklarında uzun yıllar boyunca yaşayan ve kent sakinlerinin yakından tanıdığı şehrin maskotu köpek "Pino", ilerleyen yaşı ve sağlık durumu nedeniyle kalıcı bir yuva arıyor.
Sokaklardaki yaşamının ardından barınağa alınan Pino, yaşlılığı ve fazla kiloları sebebiyle stresten uzak bir ortama kavuşturulması amacıyla hayvanseverlerin koruma alanına getirilmişti. Ancak dernek yetkilileri, onun için en ideal yerin ömrünün geri kalanını sessiz ve huzurlu bir ortamda geçirebileceği sahipli bir yuva olduğunu belirtildi.
Şehir merkezinde, çarşıda hemen her esnafın ve kafenin bildiği Pino için ne yazık ki işletmelerden kalıcı bir bakım üstlenme talebi çıkmadı. Bu durum üzerine harekete geçen koruyucuları, Pino'yu sadece bir bağ veya sahiplenme ilişkisiyle değil, ailesinin bir parçası olarak görecek duyarlı insanlara çağrıda bulundu.
Pino’nun sağlığı ve konforu için aranan şartlar ise oldukça sade. İleri yaşından dolayı tek ihtiyacı sessiz, güvenli bir köşe ve sevgi olan Pino için sınırları çevrilmiş bahçeli bir ev, kafe ya da iş yeri ortamı aranıyor. Eskişehir’in simge canlısına kalan ömründe bu imkanı sunmak isteyenlerin başvuruları bekleniyor.





