Eskişehir Sivrihisar ilçesinde öğle saatlerinden itibaren aniden bastıran ve şiddetini artıran sağanak yağış, ilçede zor anların yaşanmasına neden oldu.
Kuvvetli yağışın ardından logarların ve tahliye kanallarının yetersiz kalmasıyla yollarda büyük su birikintileri ve taşkınlar oluştu. Kısa sürede adeta göle dönen yollarda araç sürücüleri ilerlemekte büyük güçlük çekti. Bazı araçlar sel suları nedeniyle yolda kalma tehlikesi atlatırken, trafik akışı yer yer durma noktasına geldi.
İlçede yaşanan olumsuzluklar ve su baskını ihbarları üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bölgeye sevk edilen çok sayıda ekip, tıkanan rögarları açmak ve biriken sel sularını tahliye etmek için yoğun bir çalışma başlattı.





