Eskişehir’de bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul eden sağlık alanlarının geleceğine dair beklenen karar çıktı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Hava Hastanesi, eski Devlet Hastanesi ile Sivrihisar ve Mihalıççık ilçelerinde yer alan sağlık alanlarının özelleştirme kapsam ve programından çıkarıldığını açıkladı. Gürcan, süreci ilk günden itibaren yakından takip ettiklerini belirterek kararın şehre hayırlı olmasını diledi.

"BÜYÜK BİR MEMNUNİYET İLE KARŞILIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Kararı ile resmiyet kazanan gelişmeyi Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Vali Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

Eskişehir’imizde sağlık hizmetlerimizi hep en yüksek standartlarda sunabilmek için bazı sağlık alanlarımızın 30.08.2026 tarihli ve 11722 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile özelleştirme kapsamı dışına çıkarılmış olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Bu vesileyle; aldıkları karar, şehrimizin sağlık vizyonuna verdikleri güçlü desteklerden ve himayelerinden ötürü başta Zat-ı Devletleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, kararın alınmasındaki hassasiyetleri ve gösterdikleri kararlılıkları için Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, milletvekillerimize, Sağlık Bakanlığımıza ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığımıza şahsım ve tüm Eskişehirliler adına şükranlarımı sunuyorum. Alınan bu kararın ilimize, sağlık çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak: Resul Umut Budak