Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde şap hastalığı riskine karşı 1 Temmuz 2025’te kapatılan tüm hayvan pazarlarında kademeli normalleşme sürecini başlattı. Bugün itibarıyla 38 hayvan pazarı yeniden faaliyete geçti. Açılan pazarlar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı da yer aldı.
Eskişehirlilere uzun yıllardır hizmet veren ve Muttalip-Sarıcakaya yolu 2’nci kilometrede bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı, alınan önlemler sonrası tekrar açıldı. Pazar, bundan böyle her Çarşamba günü vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.
Hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasına, Türkiye’de 1965’ten bu yana ilk kez görülen SAT-1 serotipli şap hastalığı neden olmuştu. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülke genelinde hayvan hareketleri kısıtlanmıştı.
Şap Enstitüsü’nün yeni serotipe karşı kısa sürede geliştirdiği etkili aşı ile hastalık kontrol altına alınırken, kademeli normalleşme süreci başlatıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hayvan pazarlarında hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi ve tedbirlerin titizlikle uygulanması gerektiğini hatırlattı.