Eskişehir'de Kalabak Su desteği Tepebaşı ilçesinde başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına ortak üretim ve dayanışma çağrısı yaptı. Ardından Sucular Odası, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Kalabak Su desteğini başlattı.

Tepebaşı’nda bulunan 37 mahalle muhtarlığının tamamına, her bir mahalle için 26 adet olmak üzere toplam 962 adet damacana Kalabak Su teslim edildi. Kalabak Su'lar muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

Program kapsamında destek, yıl boyunca her ayın 26’sında düzenli olarak sürdürülecek.

26 MART'TA ODUNPAZARI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Programın ikinci etabı ise 26 Mart’ta Odunpazarı ilçesinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Odunpazarı’nda bulunan 30 mahalle muhtarlığının tamamına, her bir mahalle için 26 adet olmak üzere toplam 780 adet damacana Kalabak Su ulaştırılacak.

"SORUMLULUK ALMA YILI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, konuyla ilgili şunları söyledi:

“2026 Eskişehir Yılı’nı yalnızca bir takvim başlığı olarak değil, birlikte üretme ve birlikte sorumluluk alma yılı olarak görüyoruz. Meslek odalarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu çağrıya somut çalışmalarla karşılık vermesi bizler için çok kıymetli. Eskişehir Sucular Odamıza ve tüm üyelerine dayanışmaya sundukları katkı için teşekkür ediyorum.”

Sucular Odası Başkanı Hayrettin Nam ise “Bu çalışma yalnızca bir yardım faaliyeti değil, Eskişehir’de dayanışma kültürünü büyütme iradesidir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’nin ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda biz de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi