Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi, şehirde eğitim gören uluslararası öğrencilerin sosyal uyumunu ve kültürel entegrasyonunu desteklemek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eskişehir Şehir Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren ESPAT (Eskişehir Sosyal Politikalar ve Araştırma Topluluğu) çalışma grubunun organizasyonunu üstlendiği bu anlamlı etkinlik, özellikle Rus ve Ukraynalı öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği bir buluşma noktası oldu.

Etkinliğin temel hedefi, Eskişehir’de yaşayan yabancı uyruklu bireylerin sosyal yaşama daha etkin katılımını teşvik etmek ve topluluk faaliyetlerini tanıtmaktı. Kültürel kaynaşmanın artırılması amacıyla düzenlenen program, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Bozkurt’un konuşmalarıyla başladı.

A W457548 02

Açılış konuşmalarının ardından, etkinliğe katılan yabancı öğrencilerin hazırladığı “Ofelia’nın Gölge Tiyatrosu” adlı yaratıcı tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Sahne performansı, kültürel çeşitliliğin ve sanatsal ifade özgürlüğünün güzel bir örneği olarak izleyicilerle buluştu.

ESPAT çalışma grubu başkanı Veronica Aydın, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Çalışma grubumuz, Eskişehir’e yurtdışından gelen bireylerin adaptasyon süreçlerine destek olmayı amaçlıyor. Kulübümüze katılan tüm uluslararası öğrencilere ihtiyaç duydukları her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı