Tepebaşı Belediyesi, ilçe temizliğini kadınlara emanet etti. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 28 kadın personel, sokakları ve caddeleri ellerinde süpürgelerle dolaşarak temizliyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan kadınlar, Tepebaşı’nın temiz ilçelerden biri olmasına katkı sağlıyor.

Tb1 3181 1

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde 2 yıldır görev yapan Nihal Kuş, “Mesleğimizin zor yanları var. İnsanlar yerlere attıkları izmaritler bizleri daha çok zorluyor. Halktan güzel tepkiler alıyoruz. Biz işimizin başındayız, her zaman işimizi iyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İki yıldır çalışan Yeter Akyıldırım ise, “Tepebaşı Belediyesi’nde çalışmak beni mutlu ediyor. Mesleğimizin zorlukları var. Ama severek yapıyoruz. Vatandaştan çok güzel tepkiler alıyoruz" dedi.

"YAPTIĞIMIZ HER İŞTE KADINLARI GÖZETİYORUZ"

Atatürk'ün sözlerine atıf yapan Başkan Ahmet Ataç şu şekilde konuştu,

“Ata’mızın, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözlerini ilke edinen bizler de yaptığımız her işte kadınlarımızı gözetiyor, her projemizin merkezine kadınlarımızı koymaya gayret ediyoruz. Aydın, demokratik, özgür ve refah bir ülke için, kadınlarımızı el üstünde tutmak vazifemizdir. Kadın emeği, hayatın her alanında olduğu gibi, belediyeciliğin de en değerli unsurlardan biridir. Tepebaşı Belediyesi olarak, kadın istihdamına önem veriyoruz. Belediye şirketimizde 673 ve 121 de memur olmak üzere 794 kadın personelimiz var. Yaklaşık yüzde 40 kadın çalışanımız var. Kadın çalışma arkadaşlarımızdan da o kadar memnunuz ki bu sayı gün geçtikçe de artacak. Sokakta görev yapan kadın temizlik emekçilerimizin her biri bizim için gurur kaynağıdır. Bu ilçenin sokakları kadınların emeğiyle güzelleşiyor. Bizler, bu emeğin her zaman arkasındayız. Kadınların, hayatın her alanında daha çok görünür olduğu bir Tepebaşı için çalışıyoruz.”

Kaynak: Bülten