Eskişehir’de 02–10 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Eskişehir Gastronomi Yöresel Ürünler Festivali kapsamında kurulan bir stantta satılan “dana kavurma” ürünüyle ilgili iddialar gündeme geldi.
“DANA KAVURMA DİYE SAKATAT SATILDI”
Festival alanındaki stantlardan birinden dana kavurma satın alan vatandaş, ürünü incelediğinde etin dana kavurma olmadığını, büyük oranda ciğer ve farklı sakatat ürünleri içerdiğini iddia etti. Vatandaş, bu durumun açık bir şekilde tağşiş olduğunu ve tüketicinin yanıltıldığını ifade etti.

FATURASIZ SATIŞ VE ULAŞILAMAYAN SATICI İDDİASI
İddiaya göre satıcı, ürün satışını faturasız gerçekleştirdi. Satın alma sonrası iletişime geçmek isteyen vatandaşın, satıcı tarafından verilen numaraya ulaşamadığı ve hattın kapatıldığı öne sürüldü.
ÇOCUK HASTANELİK OLDU
Vatandaşın en ciddi iddiası ise insan sağlığını ilgilendiriyor. Satın alınan ürünü tükettikten sonra okula giden çocuğunun mide bulantısı ve kusma şikayetleri yaşadığı, okuldan aranarak hastaneye kaldırıldığı ileri sürüldü. Yaşanan durumun ardından aile büyük endişe yaşadığını belirtti.
Eskisehir.net haber merkezimize ulaşan vatandaş şu cümleleri söyledi;
"Eskişehir Gastronomi Yöresel Ürünler Festivali 02-10 Ocak kapsamında kurulan bir stanttan 'dana kavurma' olarak aldığım ürünün ciğerden yapıldığını (tağşiş) tespit ettim. Satıcı faturasız satış yapmış olup, şu an bize verdiği numara telefonu kapatmıştır. Tüketiciyi yanıltan ve gıda güvenliğini ihlal eden bu işletme/şahıs hakkında gerekli incelemelerin yapılmasını istiyorum. İnsan sağlığını tehlikeye atacak ürünlerin satışının bu kadar kolay olması mümkün olmamalı. Üstelik bu ürünü yiyip okula giden çocuğumun mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle okulundan arandım, hastanelik oldu çocuğum. İnsan sağlığıyla oynamak bu resmen. Ürünler incelenmeden nasıl izin verilir satılmasına anlamış değilim"





