Eskişehir'de yıllarca baba mesleği olan sinemacılığı sürdüren Atilla Alpat, kente arabalı ve yazlık sinema yapılmasını önerdi. Vatandaşların filmleri artık sinema yerine internetten izlemelerine de değinen Alpat, küçük ekranların dev beyaz perde ile aynı tadı vermediğini söyledi.
Son dönemlerde dijital platformların yükselişi her alan gibi sinema sektörünü de etkilediğini söyleyen Atilla Alpat konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sinemanın önemli bir eğlence kaynağı olduğuna değinen Alpat, bu kültürün hiçbir şekilde ölmeyeceğini ifade etti. Bilgisayar ve telefon gibi küçük ekranlardan film izlemenin dev beyaz perde ile aynı keyfi vermediğine vurgulayan Alpat, Eskişehir'de bu kültürün daha yaygın hale getirilmesi için arabalı ve yazlık sinema yapılabileceğini söyledi.
''SİNEMA HAYATTA ÖLMEZ''
13 yaşında gişeye oturarak baba mesleği olarak sinemacılığa başladığını dile getiren Atilla Alpat, sinemanın ayrı bir kültür, eğlence ve tarihtir dedi. Alpat, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Sinemaya gidildiği zaman yabancı film olsun, yerli film olsun, oranın yaşantılarını birebir beyaz perdede görme imkânı sağlanıyor. Sinema hiç ölmez ve devam eder. 'Rahmetli babamın bize 1968'de İstanbul'da Beyoğlu'nda gezerken söylediği gibi, 'Sinema hayatta ölmez.' Fakat son teknoloji değiştiği için artık her şey dijital oldu. Halkımız filmleri dijital olarak seyrediyor, ancak eski tadı vermiyor. Sinemada film seyretmek ayrı bir tattır. Nedenini söyleyeyim: Sinemada büyük bir perde vardır, perdede sinema makinelerinde film gösterimi yapılır, kişileri ve oynayanları gayet net olarak görebilirsiniz. Fakat dijital platformlarda, küçük ekranlarda bu pek mümkün değildir" dedi.
ESKİŞEHİR'E BİR ARABALI VE YAZLIK SİNEMA ÖNERDİ"
Gençlerin gideceği yerin sinema olduğunu vurgulayan Alpat, sözlerine şöyle devam etti:
"Yazın bazı yerlerde büyük perdeli yazlık sinemalar var. Bazı ülkelerde araba sineması var. Araba ile gidiyorsunuz, dev gibi bir perdede arabanın içinde filmi seyrediyorsunuz. Aslında daha güzel şeyler yapılabilir. Eskişehir'e de bir arabalı ve yazlık sinema yapılabilir."