Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, gaziler ve şehit yakınlarının sosyal yaşamda daha aktif rol almaları için önemli bir karar aldı. Belediye, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi’ne hizmet alanı tahsisini içeren iş birliği protokolünü hazırlamıştı. Bu protokol yapılan Ekim ayı ikinci meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Şarhöyük Mahallesi Gazi Yakup Satar Caddesi üzerindeki Anıt Park’ta yer alacak hizmet binası, toplamda 250 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Binanın 112,50 metrekarelik bağımsız bölümü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi’ne tahsis edilecek. Dernek, bu alanı yalnızca protokolde belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanacak.

BİNA PROJEYE UYGUN DÜZENLENECEK

Belediye, binayı projeye uygun şekilde düzenleyerek derneğe teslim edecek. Tüm bakım, onarım ve tadilat işleri belediyenin sorumluluğunda olacak. Bu düzenleme, dernek faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesini hedefliyor.

Protokolün amacı, ülke için canlarını feda eden şehitlerin hatıralarını yaşatmak ve gazilerin sosyal yaşama katılımını desteklemek olarak açıklandı. Belediye yetkilileri, bu iş birliğinin Eskişehir’de gaziler ve şehit aileleri için önemli bir adım olduğunu belirtti.

KİŞİSEL AMAÇLARLA KULLANILMAYACAK

Tahsis edilen alan, ticari ya da kişisel amaçlarla kullanılamayacak. Dernek, binayı korumak, düzenli kullanmak ve yalnızca gaziler ile şehit yakınlarına yönelik faaliyetlerde değerlendirmekle yükümlü olacak.

Alınan bu karar, Eskişehir’de gaziler ve şehit aileleri için planlanan yeni hizmet alanının önünü açtı.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi