Eskişehir’de apartmanda patlama paniği! Ekipler sevk edildi
Eskişehir’de apartmanda patlama paniği! Ekipler sevk edildi
İçeriği Görüntüle

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş kapsamlı fuhuş soruşturması çerçevesinde, aralarında Eskişehir’in de yer aldığı 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Güvenlik güçlerinin şafak vakti gerçekleştirdiği baskınlarda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, fuhuş yaptırıldığı tespit edilen 16 mağdur kadın kurtarıldı.

Eskişehir ve 8 İlde Eş Zamanlı Baskınlar

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince ortaklaşa yürütülen soruşturmada; fuhşa teşvik etme, aracılık yapma, fuhşu kolaylaştırma ve yer temin etme suçlarına yönelik fiziki ve teknik takip gerçekleştirildi.

Toplanan delillerin ardından Nevşehir merkezli olarak Eskişehir, Kayseri, Antalya, İstanbul, Ankara, Sakarya, Aksaray ve Bolu’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı.

Evlerden Servet ve Dijital Materyaller Çıktı

Operasyon kapsamında 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan detaylı aramalarda, suçtan elde edildiği değerlendirilen yüklü miktarda nakit para, döviz, altın ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Dosya kapsamında fuhuş yaptırıldığı belirlenen 16 mağdur kadın emniyet ekiplerince muhafaza altına alınarak kurtarıldı. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı