Eskişehir'de 5 yıldır kitapçılık yapan Nazlı Sinanoğlu İnanç, kitap okuma mecraları değişse de okuma alışkanlığının devam ettiğini söyledi. Eskişehir'de bilinçli bir okuyucu kitlesi olduğunu söyleyen İnanç, en çok çağdaş dünya edebiyatının ilgi gördüğünü söyledi.

Kitapçısına daha çok gençlerin ve orta yaş grubunun geldiğini belirten İnanç, “Sanılanın aksine kitap okuma oranı geçmişe göre azalmadı, sadece okuma mecraları farklılaştı” dedi. Dijital kitaplara olan ilginin de arttığını vurgulayan İnanç, geleneksel baskı kitapların ise hâlâ değerini koruduğunu dile getirdi.

Aw503248 02 (1)

"OKUMA ORANI AZALMADI, MECRALAR DEĞİŞTİ"

Daha çok gençlerin ve orta yaş grubunun geldiğini anlatan inanç, düşünülenin aksine eskiye kıyasla kitap okuma sayısının azalmadığını, sadece okuma mecralarının değiştiğini belirtti. Yalnızca baskılı değil, dijital kitapların da okuyucusunun olduğunu söyleyen inanç, "Baskı kitapların yanında dijital kitaplar da tercih ediliyor. İnternetten alanları ise doğal olarak burada göremiyorum ama kitap okuyucularının sanılandan fazla olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı