Eskişehir'de 2 binden fazla personel sahaya indi: Aranan şahıslar yakalandı
Eskişehir'de 2 binden fazla personel sahaya indi: Aranan şahıslar yakalandı
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul çevreleri ile öğrenci servislerine yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirdi. 28 Eylül - 05 Ekim 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen çalışmalarda, öğrenci servisleri ile okul çevresindeki umuma açık alanlar mercek altına alındı.

Saha denetimleri kapsamında ekipler tarafından 382 okul servis aracı ve şoförü kontrol edildi. Yapılan incelemelerde kural ihlali tespit edilen 1 kusurlu servis aracı ve şoförüne gerekli idari yaptırım ve cezai işlem uygulandı.

Denetimlerin okul çevresindeki sosyal alanlar ayağında ise 394 kahvehane, 221 market ve tekel bayisi, 4 oyun salonu ile 131 park ve bahçe tek tek denetlendi. Uygulamalar genelinde toplam 1.362 şahsın GBT ve kimlik sorgulaması yapılırken, güvenlik güçlerinin eğitim öğretim yılı boyunca okul çevrelerindeki denetimlerini kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.

Kaynak: Ahmet Yıldırım