75. Yıl Mahallesi’nde vatandaşlar tepkili: “Kırdılar, kestiler ve gittiler”
75. Yıl Mahallesi’nde vatandaşlar tepkili: “Kırdılar, kestiler ve gittiler”
İçeriği Görüntüle

Eskişehir’in farklı noktalarındaki bazı sokaklarda oluşan yol bozulmaları, mahalle sakinleri ile sürücülerin gündeminde. Asfaltın bozulmasıyla derinleşen çukurlar özellikle yağışların ardından su ve çamurla doluyor.

Mahalle sakinleri, yollardaki çukurların araçlar açısından zarar riski oluşturduğunu, yayaların da bu bölgelerde ulaşım sorunu yaşadığını belirtti. Vatandaşlar, konuyla ilgili belediye birimlerine çeşitli bildirimlerde bulunduklarını fakat olumlu bir geri dönüt alamadıklarını belirtti.

Mahalle sakinleri, uzun süredir çözüm beklediklerini belirterek yolların bakım ve onarım çalışmalarının yapılmasını istedi.

Çukurları tuğla ve taşlarla kapatmaya çalıştılar

Sorunun devam ettiğini belirten bazı vatandaşlar, çukurların daha fazla büyümemesi ve araçların zarar görmemesi amacıyla kendi imkanlarıyla müdahale etti.

Ekran Görüntüsü 2026 10 03 202158

Su biriken bölgelere inşaat artığı tuğlalar, kilit parke taşları, karo parçaları ve tahtalar yerleştirildi. Mahalle sakinleri bu yöntemle çukurların derinliğini azaltmaya çalıştı.

Vatandaşlar kalıcı onarım istiyor

Geçici müdahalelerin yol sorununu tamamen ortadan kaldırmadığını belirten vatandaşlar, özellikle yağışlı havalarda çukurların yeniden su ve çamurla dolduğunu ifade etti.

Mahalle sakinleri, araç ve yayalar açısından risk oluşturduğunu belirttikleri bölgelerde kalıcı yol bakım ve asfaltlama çalışması yapılmasını talep ediyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi