Eskişehir'de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan verilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 13-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda uyuşturucu ticareti ve kullanımına yönelik önemli sonuçlar elde edildi.
Valilik verilerine göre son bir haftalık süreçte kent genelinde 30 ayrı olaya müdahale edilirken, 45 şüpheli hakkında adli işlem gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında 4 şüpheli tutuklanırken, 41 kişi ise adli işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Ekiplerin çalışmaları sonucunda çok sayıda uyuşturucu madde de ele geçirildi. Operasyonlarda 12,60 gram metamfetamin, 139,84 gram esrar, 116,75 gram bonzai maddesi, 1.224 adet sentetik ecza hapı, 185 kök kenevir ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Eskişehir Valiliği, uyuşturucuyla mücadelede Emniyet ve Jandarma ekiplerinin koordineli çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayarak, gençlerin ve toplumun uyuşturucu tehdidinden korunması amacıyla denetim ve operasyonların kesintisiz devam edeceğini bildirdi.
Kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarı ve yakalanan şüpheliler, güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlı çalışmalarını bir kez daha gözler önüne sererken, yetkililer vatandaşların şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmelerinin mücadeleye önemli katkı sağlayacağını ifade etti.





