Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, Meşelik Yerleşkesi içerisindeki yaya ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla kestirme geçiş yapan transit araçlara yönelik yeni bir karar aldı. Ancak uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte nizamiyelerde yaşanan araç yoğunluğu vatandaşların tepkisini çekti.
Üniversite Trafik Kurulu ve Yönetim Kurulu kararıyla alınan düzenlemede; Yeni Nizamiye (Cami yanı), Eski Nizamiye (Acil yanı) ve Karacaşehir Nizamiyesinden yerleşkeye girip yalnızca ulaşım güzergâhını kısaltmak amacıyla kampüsü kullanan transit araçların geçişi durduruldu.
Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, kararın kampüs içi güvenliğin artırılması, hasta ve hasta yakınlarının Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine erişiminin kolaylaştırılması ve acil müdahale araçlarına öncelik tanınması amacıyla alındığı belirtildi. Öğrenci, personel, hasta ve ziyaretçilerin mevcut güvenlik kuralları dahilinde giriş yapmaya devam edeceği kaydedildi.
Vatandaşlardan tepki geldi
Kararın uygulamaya girmesinin ardından kampüs giriş ve çıkış noktalarında yoğun araç kuyrukları meydana geldi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, mesai giriş veya çıkış saati olmamasına rağmen akşam saatlerinde dahi çift taraflı trafik sıkışıklığı yaşandığını dile getirdi.
Yaşanan yoğunluğu kayda alan bir vatandaş, kararın acil araçların geçişini kolaylaştırma hedefiyle çeliştiğini belirterek tepkisini şu sözlerle ifade etti:
"Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü’nde transit geçiş yasağı sonrası mesai saati olmamasına rağmen iki taraflı yoğun bir trafik oluştu. Bu kararın ambulans geçişlerini kolaylaştırmak için alındığı açıklandı ancak bölgeden geçen bir ambulans, sürücülerin yer verme çabasına rağmen trafikte sıkışarak ilerlemekte zorlandı. Hem Rektörlük hem de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor."





