Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Asiye Şenat, TDV Eskişehir Müftülüğü Reşadiye Gençlik ve Kadın Kolları Merkezinde “Kur’an Penceresinden Yunus Emre İlahileri” başlıklı özel bir programla dinleyicilerle buluştu.

Programa katılanlar, Prof. Dr. Şenat’ın Yunus Emre’nin ilahilerini Kur’an’ın mesajları çerçevesinde yorumladığı derinlikli anlatımıyla unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Yunus Emre’nin sevgi, merhamet, tevazu ve birlik vurgularının Kur’an’daki karşılıkları üzerinde duran Prof. Dr. Şenat, hem akademik bilgiyi hem de tasavvufî perspektifi bir araya getirdi.

Etkinlik boyunca Yunus Emre’nin ilahilerinin manevi iklimiyle buluşan katılımcılar, hem Kur’an’ın temel değerlerini hem de Yunus’un bu değerleri şiirlerine nasıl yansıttığını yakından görme fırsatı buldu. Program, yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleşirken dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Odunpazarı Müftülüğü, benzer nitelikli kültürel ve manevi programlarını sürdürerek toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi