Eskişehir’de veteriner hekim ve ziraat mühendisi alımı yapılacak! Son gün 16 Ekim
Eskişehir’de veteriner hekim ve ziraat mühendisi alımı yapılacak! Son gün 16 Ekim
İçeriği Görüntüle

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünün paylaştığı verilere göre, 2026 yılının ilk sekiz ayında kentte 2 milyon 514 bin 752 randevu kapasitesi oluşturuldu. Bu dönemde 2 milyon 95 bin 602 randevu alınırken, 1 milyon 918 bin 870 randevu muayene ile sonuçlandı.

Aynı dönemde 176 bin 732 randevuda ise muayene gerçekleşmedi. Randevusuna gitmeyen vatandaşların oluşturduğu bu durum, sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen diğer kişilerin randevuya erişimi açısından önem taşıyor.

RANDEVUNU İPTAL ET, BAŞKASINA UMUT OL

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, randevu kapasitesinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için vatandaşlara çağrıda bulundu. Açıklamada, randevusuna gelemeyecek kişilerin önceden iptal işlemi yapması gerektiği vurgulandı.

Randevunun önceden iptal edilmesinin, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan başka vatandaşların boşalan randevu saatinden yararlanmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünün paylaşımında, “Randevunu İptal Et, Bir Başkasına Umut Ol” mesajı öne çıktı. Yetkililer, sağlık randevusuna gidemeyecek vatandaşların önceden iptal işlemi yaparak hem randevu kapasitesinin verimli kullanılmasına hem de diğer hastaların sağlık hizmetine daha kolay ulaşmasına destek olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi