Eskişehir'de yaşanmış en büyük deprem
Eskişehir'de yaşanmış en büyük deprem
İçeriği Görüntüle

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Eczacıbaşı Holding, 20 Mart’ta Sanipak’ın hisselerinin tamamının Malezya merkezli Arch Peninsula Sdn Bhd şirketine 600 milyon dolar bedelle devredilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Daha önce Rekabet Kurulu tarafından onaylanan satış işlemi için gerekli yurt dışı rekabet izninin de alındığı bildirildi. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, devir sürecine ilişkin yurt dışındaki rekabet otoritelerinin onaylarının tamamlandığı belirtildi.

DEVİR İŞLEMİ İÇİN SÜREÇ SÜRÜYOR

Yurt içi ve yurt dışı rekabet izinlerinin alınmasının ardından satış işleminin tamamlanabilmesi için kalan şartların yerine getirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Gerekli koşulların karşılanmasının ardından, Selpak ve Solo markalarının sahibi Sanipak’ın Arch Peninsula Sdn Bhd’ye devri resmen tamamlanacak.

KAP AÇIKLAMASI

Eczacıbaşı Holding'in konuya dair KAP açıklaması şöyle:

"23.03.2026 tarihli açıklamaya konu, Eczacıbaşı Holding ile Arch Peninsula SDN. BHD. ("Alıcı") arasında Sanipak Sağlıklı Yaşam Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Sanipak") paylarının tamamının satışına yönelik olarak imzalanan Pay Devir Sözleşmesi çerçevesinde, gerekli yurt içi Rekabet Kurulu izni alındığı 08.05.2026 tarihli açıklamada ifade edilmişti. Bu defa, devir için gerekli yurt dışı Rekabet Kurulu izni de alınmıştır. Sanipak paylarının Alıcıya devrine ilişkin diğer koşulların sağlanmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup, kapanış işlemleri söz konusu koşulların sağlanması sonrası gerçekleştirilebilecektir."

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi