Eskişehir’de Harezmi Eğitim Modeli kapsamında öğretmenlere verilen eğitimlerin ardından, il genelindeki 13 okulda ilk dersler başarıyla uygulamaya konuldu. Model, disiplinler arası yaklaşımı, öğrenci merkezli öğrenmeyi ve problem çözme odaklı etkinlikleri temel alıyor.
HAZIRLANAN PLANLAR SINIFLARDA HAYATA GEÇİRİLDİ
Öğretmenler, aldıkları eğitimler doğrultusunda hazırladıkları planları sınıflarda hayata geçirerek, öğrencilerin araştırma, üretim, iş birliği ve teknolojiyi etkin kullanma becerilerini geliştirmeyi amaçladı. Derslerde uygulama basamakları, sınıf içi etkinlik örnekleri ve modelin felsefesi ön plana çıkarıldı.
YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Öğrenciler, Harezmi derslerine gösterdikleri yoğun ilgiyle sürece aktif katılım sağlarken, öğretmenler de deneyimlerini derslere yansıtarak eğitim sürecini zenginleştirdi. Bu kapsamda Eskişehir’deki okullar, öğrencilerin hem akademik hem de yaratıcı becerilerini destekleyecek bir eğitim anlayışını benimsemeye başladı.





