Eskişehir’in Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi’nde eşi Hakan Mandacı ile yürürken telefonla aranan görme engelli Gültan Mandacı, kendisini 'çarşı komiseri' olarak tanıtan bir dolandırıcının hedefi oldu. Şüpheli şahıs, hattının yurt dışı kaynaklı şüpheli işlemlere karıştığını iddia ederek Mandacı’dan kimlik ve kişisel bilgilerini talep etti. Telefonda kurulan bu baskı karşısında soğukkanlılığını koruyan ve durumdan şüphelenen Mandacı, istenen bilgileri vermeyi reddederek dolandırıcıların tuzağını boşa çıkardı.

Gültan Mandacı'nın telefondaki konuşmalarını ve durumdaki garipliği fark eden çevredeki bir emekli jandarma personeli, vakit kaybetmeden polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine kısa sürede bölgeye sevk edilen sivil araştırma ekipleri, herhangi bir dolandırıcılık olayının gerçekleşmediğini tespit etti.

Daha önce de benzer yöntemlerle iki kez arandığını söyleyen Gültan Mandacı, "Daha önce de 'Postaneye bilgileriniz gelmiş' diyerek aradılar. O zaman da polise gittiğimde dolandırıcı olduklarını söylemişlerdi. Bu benim başıma gelen ikinci olay. Ben görme engelliyim, insanlar böyle sahtekârlara asla kanmasın" dedi.

Konuyla alakalı Gülten Mandacı, "Beni arayıp 'Ben polisim, komiserim' dedi ve kim olduğumu sordu. Ben de 'Ben Gülten Mandacı'yım kardeşim' yanıtını verdim. Ardından bana 'Numaraların yurt dışı bağlantılı işlere karışmış, kimlik bilgilerini bana ver' dedi. Biz de 'Siz kimsiniz? Bilgilerimizi veremeyiz' diyerek durumu reddettik. Kendisini 'Çarşı komiseriyim' diye tanıtan bu kişinin tuzağına düşmedik, bilgilerimizi vermedik. Ben görme engelliyim. Vatandaşlarımız böyle insanlara asla inanmasınlar, tek dileğimiz bu. Daha önce de benzer bir olay yaşadım; bir iki kişi daha arayıp 'Postaneye bilgileriniz gelmiş' demişti. O zaman polise gittiğimde bana 'Abla bunlar dolandırıcı' demişlerdi. Bu başıma gelen ikinci olay oluyor. İnsanlar böyle dolandırıcılara sakın kanmasın. Eşim de yanımda, ben kendim görme engelliyim. Ben Gültan Mandacı, Allah sizden de razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı