Edinilen bilgilere göre, Eskişehir Kanlıpınar Mahallesi 12022. Sokak üzerinde faaliyet gösteren bir geri dönüşüm tesisinde, sabah saat 04.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tesis içerisindeki malzemelerin alev almasıyla kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle bölgeyi yoğun bir duman bulutu kapladı.

İhbar üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yangına 20 personel, 5 araç ve 3 müdahale grubu ile çok yönlü olarak müdahale edildi. Alevlerin çevredeki diğer alanlara ve tesislere sıçramaması için itfaiye erleri adeta zamanla yarıştı.
İtfaiye ekiplerinin büyük bir özveriyle yürüttüğü ve yaklaşık 7 saat süren kesintisiz söndürme ile soğutma çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.





