Müdürlüğün adını kullanarak vatandaşları arayan bazı kişi ve grupların, haklarında işlem yapılacağı bahanesiyle belirli bir IBAN numarasına para yatırmalarını istedikleri yönünde şikayetler geldiği bildirildi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, hiçbir kamu görevlisinin veya resmi kurumun vatandaşlardan bireysel olarak para talebinde bulunmayacağı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Son günlerde bazı kişi ve grupların, Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün adını kullanarak vatandaşları telefonla aradıkları ve haklarında işlem yapılacağı bahanesiyle, belirli bir İBAN numarasına para yatırmaları gerektiğini söyledikleri yönünde Müdürlüğümüze şikayetler ulaşmaktadır.
BU TÜR DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİNE KESİNLİKLE İTİBAR EDİLMEMELİDİR.
Hiçbir kamu görevlisi ya da resmi kurum vatandaşlardan bireysel olarak para talebinde bulunmaz.
Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün adı kullanılarak yapılan bu tür aramalar, veya hesap bilgisi paylaşımları tamamen yasa dışıdır ve dolandırıcılık amaçlıdır.
BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞIRSANIZ
* TELEFON GÖRÜŞMENİZİ DERHAL SONLANDIRIN
* 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAYARAK DURUMU BİLDİRİN
* EN YAKIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA VEYA EMNİYET BİRİMLERİNE SUÇ DUYURUUSUNDA BULUNUN.