Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21-22 Eylül 2025 tarihlerinde Dünya Otomobilsiz Kent Günü’nü çeşitli çevre ve sağlık odaklı etkinliklerle kutlayacak. Etkinlikler kapsamında bazı bulvarlar araç trafiğine kapatılarak, vatandaşlara yayalar için güvenli ve özgür alanlar sunulacak.
KAPALI OLACAK CADDELER AÇIKLANDI
Organizasyon, Eskişehir’de ilk kez kutlanan Dünya Otomobilsiz Kent Günü ile “Herkes için hareketlilik” temasını öne çıkaracak. Etkinliklerde ayrıca karbon salınımını azaltma, çevre bilinci ve sağlıklı yaşam konularına dikkat çekilecek.
21 Eylül Pazar günü 10.00-18.00 saatleri arasında Huzur Mahallesi Ali Rıza Efendi Bulvarı ve Uluönder Mahallesi Sivas Kongresi Bulvarı’nda; 22 Eylül Pazartesi günü 16.00-22.00 saatleri arasında ise Atatürk Bulvarı’nın Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ile Migros arası tek yönlü olarak taşıt trafiğine kapatılacak ve etkinlik alanı yayalara açılacak.