Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ve kendi ev sahipliğinde, Yerel Reform Girişimi Derneği iş birliğiyle “Büyükşehir Belediyelerinin Geleceği” temalı önemli bir panel düzenledi.
Panelin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, büyükşehir belediyelerinin geleceğinin ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu ifade etti.
Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu ise konuşmasında “Eskişehir olarak iyi bir rol model oluşturuyoruz. Bu model, gelecekteki büyükşehirlere örnek olacak bir modeldir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Eskişehir Kent Konseyi’nde yıllarca gönüllülük esasıyla güzel şehrimizin gelişimine katkı sunmak adına çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Odunpazarı Belediye Başkanımız, Kent Konseyimizin önceki dönem başkanlarındandır. Tepebaşı Belediye Başkanımız ise ağlıklı Kentler Konseyi ünitelerini kuranlardandır. İşte tüm bu güzel örneklerin yaşandığı şehrimizde, büyükşehir belediyelerinin geleceğinin konuşulması bizler için çok kıymetlidir.” diye konuştu.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yerel Reform Girişimi Derneği Başkanı Murat Karayalçın, kent hakkının yeni insan hakları kavramının önemli bir bileşeni olduğunu belirtti ve belediye başkanlarının kent hakkının korunması için büyük emek sarf ettiğini dile getirdi.