Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Eskişehir İl Temsilciliği iş birliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Satranç Turnuvası, 25-26 Ekim 2025 tarihlerinde Kentpark Sosyal Kütüphane’de yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek turnuva, yalnızca Türkiye Satranç Federasyonu’na kayıtlı lisanslı sporculara açık olacak. Açık kategoride düzenlenecek turnuvanın kontenjanı 128 sporcu ile sınırlandırıldı. Katılım sağlamak isteyen sporcular, 24 Ekim 2025 Cuma günü saat 17.00’ye kadar başvurularını tamamlayabilecek.
ÖDÜL VE KATILIM BELGESİ VERİLECEK
Turnuva sonuçları, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Ulusal Kuvvet Derecesi hesaplamalarına dahil edilecek. Yarışmada dereceye giren sporcular için çeşitli ödüller hazırlanırken, ilk 3 sporcu kupa, 4 ila 10. sıradakiler madalya kazanacak. Aynı zamanda tüm katılımcılara katılım belgesi verilecek.
Satranç tutkunlarının yoğun ilgi göstermesi beklenen bu geleneksel etkinliğe dair ayrıntılı bilgilere, Türkiye Satranç Federasyonu Eskişehir İl Temsilciliği’nin web sitesinden veya www.eskisehir.bel.tr/sporkayit adresinden ulaşılabiliyor.