Eskişehir’de etkili olan yağış, çok konuşulan altyapı sorunlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Şarhöyük Mahallesi Bakım Sokak’ta yolun bozuk olması nedeniyle oluşan çukurlar yağmur suyuyla dolarak adeta gölete dönüştü. Yağışın ardından sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekerken, araçlar için de ciddi risk oluştu.
Mahalle sakinleri, sokakta uzun süredir onarılmayan derin çukurların, yağmur yağmasa dahi araçların alt takımına, lastiklerine ve jantlarına zarar verdiğini belirtti. Yağışlı havalarda ise çukurların suyla dolması nedeniyle sürücüler tehlikeyi fark edemeden çukurlara giriyor ve araçlarında maddi hasar oluşuyor.
YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNULDU
Bölgede uzun süredir yol bakım ve onarım çalışması yapılmadığını belirten mahalle halkı, sorunun kalıcı şekilde çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, hem sürücü güvenliği hem de araçların zarar görmemesi için Bakım Sokak’ta acil yol çalışması yapılmasını talep ediyor.
43 BİN TL MASRAF
Geçtiğimiz günlerde Şirintepe Mahallesi Bayırlıtepe Sokak’ta bulunan bozuk asfalt, bir sürücüye zor anlar yaşatmış ve aracında maddi hasar meydana gelmişti.
Sürücü aracın lastik, alt takımında büyük çaplı hasar oluştuğunu, tamir masrafının ise 43 bin TL’yi bulduğunu belirtmişti





