Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetleme Şube ekipleri tarafından 2–9 Mart 2026 tarihleri arasında il genelinde kapsamlı trafik denetimleri yapıldı. Bu denetimlerde ortaya çıkan veriler kamuoyuyla paylaşıldı.
Yapılan denetimlerde 27 bin 457 araç ve sürücü kontrol edildi, çeşitli ihlaller nedeniyle 10 bin 166 trafik cezası uygulandı.
Denetimler kapsamında 337 araç trafikten men edilirken, 49 sürücü belgesine el konuldu.
Ekipler aynı zamanda 3 bin 286 yük taşımacılığı ve 568 yolcu taşımacılığı aracını denetledi. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla 2 bin 968 alkol denetimi yapıldı. Emniyet kemeri denetimlerinde 6 bin 346 sürücü kontrol edildi. Denetimlerde 788 motosiklet de incelendi.
48 YARALANMALI KAZA
Bir diğer yandan söz konusu tarihler arasında kentte 48 yaralanmalı trafik kazası ve 62 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği açıklandı.





