Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Ekim Ayı Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıda kent genelinde yürütülen güvenlik, asayiş ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarıyla ilgili önemli veriler paylaşıldı.
Vali Aksoy, KADES üzerinden ekim ayında toplam 411 ihbarın alındığını belirtti.
445 KORUYUCU KARAR ALINDI
Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Aksoy, elektronik kelepçe uygulaması çerçevesinde 23 vaka aktif olarak takip edildiğini belirtti. Aynı zamanda bu kapsamda 629 önleyici, 445 koruyucu karar alındı.
Kadınların ve toplumun bilinçlendirilmesi adına yürütülen farkındalık faaliyetlerine de değinen Aksoy, “Ekim ayında 46 bilgilendirme etkinliği gerçekleştirildi, 32 devriye görevi yerine getirildi ve toplamda 17 bin 837 kişiye eğitim verildi. ‘Kadına El Kalkamaz’ projesi kapsamında emniyet ve jandarma teşkilatımız büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor,” dedi.





