Kentin simgelerinden Porsuk Çayı’nın hemen yanıbaşındaki Yapı Kredi Bankası, Doktorlar Caddesi’ne taşındı. Köprübaşı’ndaki Göksu Kavşağı, adını Göksu Apartmanı’ndan alıyor. Söz konusu apartman bir dönem kentin en yüksek katlı binalarındandı ve şehrin simgesiydi.
Yıllardır aynı yerde hizmet veren Yapı Kredi Bankası, 3 Ekim 1969’da hizmet vermeye başladı. Şair Fuzuli Caddesi başındaki bina, nostaljik Eskişehir fotoğraf karelerinin en meşhuru…. Yarım asırdan fazla aynı yerde hizmet veren banka, taşınma kararı aldı ve bina boşaltıldı. Banka bundan sonra hemen arka caddede, Doktorlar’da hizmet verecek.
Gelen geçenin ilgiyle baktığı taşınan bankanın camına “Bankamız Doktorlar Caddesi Kılıçoğlu Plaza altına taşınmıştır” notu asıldı. Yapı Kredi, 20 Mayıs 2025’ten itibaren yeni yerinde hizmet veriyor.
(Eski fotoğraf Dünüyle Bugünüyle Eskişehir arşivinden alınmıştır)