Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde trafik düzeni ve sürücü güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Tepebaşı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde durdurma noktası oluşturan Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, M.Ü. idaresindeki otomobili durdurdu. Sürücü üzerinde yapılan alkol kontrolü ve cihaz ölçümünde M.Ü.’nün 0.61 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Yasal sınırın üzerinde alkollü araç kullandığı saptanan sürücü M.Ü.’ye Karayolları Trafik Kanunu gereğince 25 bin TL idari para cezası kesilirken, sürücü belgesine de 6 ay süreyle el konuldu. Karar karşısında neye uğradığını şaşıran sürücü, polis ekiplerine "Hiç araba kullanamayacak mıyım? Trafik ve jandarmada da geçerli sanırım" diyerek duruma tepki gösterdi.
Suçu Parfüm Kokusuna Attı
Ekiplerin cezai işlem uyguladığı sırada kendisini savunmaya çalışan alkollü sürücü M.Ü.’nün sarf ettiği ifadeler pes dedirtti. Kendisinde bir olumsuzluk olmadığını öne süren sürücü, "El insaf ya kurban olayım. İlk defa ceza yiyorum. Bende bir şey yok ki, belki arabada parfüm kokuyordu" diyerek promil cihazındaki çıktıyı parfüm kokusuna bağlamaya çalıştı. Yapılan işlemlerin ardından sürücü belgesine el konulan şahıs hakkında adli ve idari süreç tamamlan




