Eskişehir'de, atıyla birlikte serinlemek ya da gezinti yapmak amacıyla gölete giren 34 yaşındaki Enis Yasin Karacaoğlu, feci şekilde can verdi. Olayda Karacaoğlu'nun atı da boğularak telef oldu. Yaşamını yitiren adamın, olaydan kısa süre önce bir görgü tanığı tarafından kaydedilen son görüntüleri ortaya çıktı.
NE OLMUŞTU?
Olay, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Keskin Göleti’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 yaşındaki Enis Yasin Karacaoğlu, akşam saatlerinde atıyla birlikte gölet suyuna girdi. Bir süre atıyla suyun içinde ilerleyen Karacaoğlu, aniden derinleşen noktada gözden kayboldu.
Çevredeki vatandaşların durumu fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunması üzerine, bölgeye kısa sürede AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Olay yerine ulaşan AFAD’a bağlı arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda, Enis Yasin Karacaoğlu sudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç, doktorların tüm çabalarına rağmen hayata tutunamadı. Yapılan incelemelerde, Karacaoğlu’nun gölete birlikte girdiği atının da boğularak telef olduğu tespit edildi.
Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Trajik olayın ardından yerel basın organı eskisehir.net’e ulaşan bir vatandaş, Karacaoğlu ve beraberindeki arkadaş grubunun olaydan dakikalar önce çekilmiş son görüntülerini paylaştı. Haberi görünce şok olduğunu belirten görgü tanığı, o anları şu sözlerle anlattı:
"Dün Keskin Göleti'nde vefat eden kişinin son görüntüleri olabilir, haberi görünce şok oldum. Dün orada oturuyorduk, atlı gruplardı. Onları görünce çok hoşumuza gitmişti, videoya almak istedim. Bazen sudan falan gidiyorlardı, en son gözden kaybolacak şekilde en sona kadar gittiler grup halinde. Sonra ben de o bölgeden ayrıldım, gayet güzel bir grup görüntüsüydü."
Öte yandan Karacaoğlu'nun feci olaydan dakikalar önce sosyal medyadan atıyla birlikte fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı.






