Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kent genelinde altyapı ağını güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde yürütülen kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmaları, altyapı sisteminin daha güvenli ve dayanıklı hale gelmesini sağlıyor.
Tepebaşı İlçesi Hoşnudiye Mahallesi 744, 742 ve 746 sokaklarda tamamlanan çalışmalarda, 300 mm çapında beton borular kullanılarak toplam 177 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi. Hat üzerine 2 adet muayene bacası yerleştirilirken, 36 metre uzunluğundaki yağmur suyu tahliye hattı da sistemin taşkınlara karşı direncini artıracak şekilde tamamlandı.

Çukurhisar Yeni Mahalle 1751. Sokak’ta ise 800 mm ve 600 mm çapında beton borular kullanılarak 84 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yapıldı. Hattın güvenliğini artırmak için 1 adet muayene bacası da yerleştirildi.

Odunpazarı İlçesi 71 Evler Mahallesi Aygüneş, Üçpınar, Dostgül, Alaşehir, Oğuzcan sokakları ve Ahmet Haşim Caddesi’nde toplam 690 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı tamamlanırken, hat boyunca 4 adet muayene bacası inşa edildi. Sümer Mahallesi Adasoy ve 908 Sokak üzerinde yürütülen çalışmalarda ise 300 mm çapında beton borularla 74 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı tamamlandı. Bu sayede, özellikle ani yağışlarda yüzeysel su drenajı hızlanarak taşkın riski azaltıldı.





