Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürüttüğü kararlı mücadeleyi sürdürüyor. 17-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında il genelinde düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vuruldu.
Ekiplerin bir haftalık saha çalışmaları kapsamında 37 ayrı uyuşturucu olayına müdahale edildi. Operasyonlar neticesinde toplam 56 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Emniyet ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 40 şahıs serbest bırakıldı.
Aramalarda ve baskınlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin miktarı ise dikkat çekti. Operasyonlar sonucunda; 147 bin 863 adet sentetik ecza hapı, 184,72 gram bonzai maddesi, 159,59 gram metamfetamin, 12,59 gram esrar,12,34 gram bonzai hammaddesi, 4 adet ecstasy hap ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
Güvenlik güçleri, şehirde uyuşturucuya geçit vermemek adına denetim ve operasyonların aralıksız devam edeceğini vurguladı.





