Ak Parti Milletvekili Nabi Avcı, Dede Korkut Parkı’nda yoga yapan bir grup kadının Cimer’e şikayet edilmesi ve görevlilerin yoga yapanları engellemesine yönelik haberlere dair Dede Korkut Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Avcı, “ Burada herkes istediği gibi, istediği zaman spor yapabilir, yoga yapabilir, başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinleyebilir, doğum günü partileri yapabilir. Her türlü etkinlik burada serbesttir. Herhangi bir yasak bugüne kadar olmadı bugünden sonrada olamayacak” dedi.

Avcı’nın basın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde;

“Sosyal medya da özellikle Eskişehir’de yoga yasaklandı türünden başlatılan doğrusu sistematik bir dezenformasyon kampanyası olduğu izlenimini uyandıran dezenformasyona itibar edilmemesi için gerçekleri sizinle paylaşmak için basın açıklaması yapıyoruz. Burada sadece bireysel olarak değil kurumsal olarak da her türlü faaliyet yürütülebilir. Ancak kurumsal faaliyetler derken ister kamu kuruluşları olsun ister sivil toplum kuruluşları olsun ya da ticari kurumlar olsun organize çalışmalar yapmak istedikleri takdirde herhangi başka bir kamuya açık alanda olduğu gibi burada bazı kurullara uymaları gerekiyor. Kimlerin uyması gerekiyor? Tüzel kişiler bize bilgi vermek ve izin almak zorundalar.”

Herhangi bir yasak yok

“Dede Korkut Parkı’nda herhangi bir yasağın bulunmadığını dile getiren Nabi Avcı, “Eskişehir Dede Korkut Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Eskişehirliler için, çocuklarımız, gençlerimiz, emeklilerimiz için gerçekten bir soluk alabilecekleri, dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri yeşil alanlar oluşturdu. Bu süreçte emeği geçen buraların bakımında her gün düzenli gören yapanlara, bütün Vakıf çalışanlarımıza, bize anlayışa destek olan bütün vatandaşlarımıza, komşularımıza gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyorum.”

Sorun yok cevabını verdik

Cimer’e yapılan şikayete de değinen Avcı, “Cimer’e bir vatandaş şikayet dilekçesi yazmış. Cimer, şikayet dilekçesini ilgili kurum olarak Valilik’e göndermiş. Valilik’te bize göndermiş. Bizim de Cimer’e cevabımız, biz gerekli tedbirleri alıyoruz bir sorunumuz yok yönünde bir cevabımız olmuş. Ne Valilik’in bir yasaklama talebi ya da kararı var ne Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti’nin bu yönde bir kararı var. Ne de burada çalışana arkadaşlarımızın böyle bir beyanı var.”

Senaryo oluşturulmak istendi

“Sadece o gün burada çalışan bir arkadaşımız, burada Cimer’e şikayet var diye söylendiği için kendisine sanırım yanlış anlamış ve o konuşma görüntülenmiş. Belli ki ön hazırlıkla gelinmiş. Burada yasak olduğuna dair bir senaryo oluşturulmak istenmiş. Bu senaryonun gereği olarak bir çekim yapılmış. Ben Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak söylüyorum. Çimlere basmak da yasak değil, yoga yapmak da yasak değil, kutlama yapmak da yasak değil. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği bütün faaliyetler bütün vatandaşlarımıza açık. Bunun dışında bir etkinlik düzenlemek isteyen, organizasyon yapmak isteyen ister kamu kuruluşu, ister sivil toplum kuruluşu ve ticari kuruluşlar olsun bizi bilgilendirmek zorundalar ki biz faaliyetlerle çakışma olmasın, insanlar tartışmalara girmek zorunda kalmasın diye bizi bilgilendirsinler. Biz onlara uygun yerleri gösteririz.”

Eskişehirliler rahat olsunlar

“Bu yanlış bilgilendirmeler, dezenformasyonlar bir hayra da vesile oldu. Şimdi diğer parklarda da inşallah Büyükşehir Belediyesine ait parklarda da insanlar yoga yapabilecek, çimlere yaygı yayabilecekler, piknik yapmalarına müsaade edilecek, edilmezse de yine buraya bekleriz. Burada hepsi serbest. Evcil hayvanlarını gezdirebilirler, gerekli uyarılarımız mevcut. Dolayısıyla da Eskişehirliler rahat olsunlar. Herhangi bir yasak burada söz konusu değil. Yasak arıyorsanız başka yerlere bakacaksınız. Ama ümit ediyorum ki 6 Haziran itibariyle Büyükşehir Belediyesi parklarda spor yapacağız diyor. Bize şöyle bir şikayet var. Özelikle kıdemli vatandaşlar çok kalabalık yürürken zorlanıyoruz diye şikayetleri oluyor. Başka yerlerde yasak olan pek çok şey burada serbest olduğu için hem Dede Korkut’a hem de Millet Bahçesi’ne çok fazla talep var. Dolayısıyla kalabalık şikayetleri var. Ben o yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin kararını vurguluyorum eğer öyle bir şey yaparlarsa bizi de rahatlatır.”