Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ve illerinde kendini hatırlatmaya devam eden deprem gerçeği ile vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken, can güvenliklerinden de endişe duyuyorlar.

En son geçtiğimiz gün Tokat'ta 5.5 büyüklüğünde yaşanan ve özellikle 2 gün önce Ankara'da 4.1 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, 2. derece (yüksek riskli) ve 3. derece (orta riskli) bölgeleri kapsayan Eskişehir için de risk ihtimalini akıllara getiriyor. Olası bir deprem durumunda vatandaşların sığınabileceği, toplanabileceği alanlar da merak ediliyor. Peki, Eskişehir'de kaç tane afet toplanma alanı var ve nerede? İşte cevabı..

Eskişehir Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından belirenmiş, herhangi bir afet sonrasında toplanılmasına uygun güvenli 238 toplanma alanı bulunuyor.

Bu toplanma alanlarının ilçelere göre dağılımı ise Odunpazarı'nda 82, Tepabaşı'nda 96, Alpu'da 4, Beylikova'da 5, Çifteler'de 13, Günyüzü'nde 2, Han'da 3, İnönü'de 4 Mahmudiye'de 6, Mihalgazi'de 2, Mihalıççık'da 6, Sarıcakaya'da 5, Seyitgazi'de 2 ve son olarak Sivrihisar'da 8 olarak belirlenmiş.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi