Eskişehir Valiliği, artan trafik yoğunluğunu kontrol altına almak ve kazaları önlemek amacıyla trafik denetimlerini karadan olduğu kadar havadan da sürdürdüklerini duyurdu. 13 günlük yoğunlaştırılmış denetim sürecinde, ülke genelinde hava araçlarıyla toplam 6 bin 339 saatlik denetim gerçekleştirilecek.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin yalnızca cezai işlem amacı taşımadığı vurgulanırken, “Trafikte sıfır can kaybı” ilkesiyle hareket edildiği belirtildi. Yetkililer, denetimlerin kazaları ve ölüm oranlarını gözle görülür biçimde azalttığına dikkat çekti.
Hava destekli trafik denetimleri, özellikle şehirlerarası yollar, kavşaklar ve görüş açısının kısıtlı olduğu bölgelerde kural ihlallerinin tespiti açısından büyük önem taşıyor. Eskişehir’de de uygulanan yöntem sayesinde, sürücü davranışları daha kapsamlı bir şekilde izlenebiliyor.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Denetimleri artırmaktaki gayemiz daha fazla ceza yazmak değil; sürücülerde farkındalık oluşturarak, trafik güvenliğini sağlamak. İstatistikler gösteriyor ki, denetimlerin yoğun olduğu bölgelerde kaza ve can kaybı oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor.”
Trafik denetimlerimizi sadece karadan değil, havadan da sürdürüyoruz.
— T.C. Eskişehir Valiliği (@eskvaliligi) June 8, 2025
Trafik tedbirlerimizi artırdığımız 13 gün boyunca, hava araçlarımız, ülkemiz genelinde 6 bin 339 saat denetim yapacak.
Denetimleri artırmaktaki gayemiz, daha çok cezai işlem yapmak değil. Şu bir gerçek ki,… pic.twitter.com/Z8RSRiNTjC