Eskişehir Kalkınma Platformu, Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın başkanlığında, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ü ziyaret etti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin de yer aldığı üst düzey ziyarette; Eskişehir’in savunma sanayisindeki mevcut konumu, sahip olduğu üretim altyapısı, teknolojik yetkinlikleri ve sektörün gelişimine sunduğu stratejik katkılar kapsamlı şekilde ele alındı. Görüşmede ayrıca kent sanayisinin savunma sanayisindeki potansiyelini artıracak yeni yatırım olanakları ve geleceğe yönelik iş birliği fırsatları masaya yatırıldı.

Eskişehir Kalkınma Platformu1 (1)

Ziyarette konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, bölgenin gelişmiş altyapısı, yatırım olanakları ve sanayicilere sunduğu imkânlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Eskişehir OSB’nin savunma sanayisine yönelik yüksek üretim kabiliyeti ve teknolojik altyapısının yanı sıra nitelikli insan kaynağıyla da büyük avantaj sunduğunu vurgulayan Küpeli, kent sanayisinin sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlü bir donanıma sahip olduğuna dikkat çekti.

Haluk Görgün’den Eskişehir’e Ziyaret Sözü

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ise Eskişehir’in savunma sanayisi açısından kritik bir merkez olduğunu belirtti. Kentin sahip olduğu sanayi birikimi, nitelikli iş gücü ve yüksek üretim yeteneğiyle sektörde önemli bir konumda bulunduğunu ifade etti.

Eskişehir Kalkınma Platformu2

Görüşme sırasında Nadir Küpeli’nin Eskişehir’e yönelik davetini memnuniyetle karşılayan Prof. Dr. Haluk Görgün, yakın zamanda Eskişehir’i ziyaret edeceğini bildirdi. Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi