Meteoroloji'den Eskişehir'e yağmur ve dolu uyarısı
Meteoroloji'den Eskişehir'e yağmur ve dolu uyarısı
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) eski İzmir Bölge Müdürü Murat Şahin, Türkiye genelinde etkili olan yağışlı havanın hafta sonu doğuya çekileceğini ancak 21-22 Eylül tarihlerinden itibaren İzlanda üzerinden Balkanlar’a inen yeni bir serin ve yağışlı sistemin kuzeybatıdan yurda giriş yapacağını duyurdu.

Eylül ayının ikinci yarısına yağışlı sistemlerin etkisiyle giren Türkiye'de hava tablosunu değerlendiren meteoroloji uzmanı Murat Şahin, radar görüntüleri ve üst atmosfer analizlerini paylaşarak önümüzdeki günlere dair kritik uyarılarda bulundu. Şahin, Orta Akdeniz üzerinden gelen mevcut yağışlı kütlenin etkisini yitirerek kademeli olarak doğu bölgelerine kayacağını bildirdi.

Yağışlı sistemin doğuya çekilmesiyle birlikte 19-20 Eylül hafta sonunda Eskişehir’in de içinde yer aldığı batı kesimlerde havanın ısınması ve güneşli geçmesi bekleniyor. Hafta sonu için değerlendirmede bulunan Şahin, "Hafta sonu fırsat; batı kesimlerde güneşli ve nispeten sıcak bir hava öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Asıl değişim 21-22 Eylül’de: Eskişehir’de yağış bekleniyor

Orta vadeli tahminlere göre hava koşullarındaki asıl köklü değişim önümüzdeki haftanın başından itibaren yaşanacak. İzlanda çevresinden Avrupa’ya inen serin hava dalgasının Balkanlar üzerinden Türkiye’ye ulaşacağını aktaran Şahin, "21-22 Eylül’de İzlanda üzerinden Balkanlar’a gelen serin ve yağışlı sistem ülkemizin kuzeybatısından giriş yapıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre de yağışlı hava 22 Eylül’den itibaren yeniden batıya genişleyecek. Düzenlemeyle birlikte Marmara Bölgesi’nin yanı sıra Eskişehir, İzmir, Ankara ve Çankırı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı, eylül sonuna kadar ise genel olarak kuzeyli sistemlerin etkisiyle serin ve yağışlı havanın süreceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Eskisehir.net Haber Merkezi