Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaz sezonunda artan yolcu talebini karşılamak amacıyla Ankara-Eskişehir ve Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarına ek seferler ekleneceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre, 14 Temmuz - 30 Eylül 2025 tarihleri arasında her iki hatta ilave YHT seferleri düzenlenecek.
Bakan Uraloğlu, YHT seferlerinin yalnızca şehirler arası ulaşımı hızlandırmakla kalmadığını, aynı zamanda çevreci, konforlu ve güvenli ulaşım imkânı sunduğunu vurguladı. Yaz aylarında artan seyahat ihtiyacını karşılamak üzere gerekli planlamaların yapıldığını belirten Uraloğlu, hızlı, rahat ve güvenli ulaşımı daha erişilebilir hale getireceklerini ifade etti.
HAFTANIN 7 GÜNÜ HİZMET VERECEK
Mevcutta yalnızca pazartesi, cuma, cumartesi ve pazar günleri hizmet veren Ankara-Eskişehir YHT Hattı’na artık salı, çarşamba ve perşembe günleri de ek seferler eklenecek. Böylece hat, haftanın 7 günü boyunca kesintisiz hizmet verecek.
Ek seferlerle birlikte:
Ankara’dan saat 12.10’da Eskişehir’den ise saat 14.35’te hareket edecek yeni trenlerle günlük 962 kişilik ek yolcu kapasitesi sağlanacak.