Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde çıkan yangınlara müdahale çalışmalarında 5 bin 400 personel, 119 hava unsuru ve bin 537 kara aracıyla görev yapıldığını duyurdu.
AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında, "Karabük, Bursa, Antalya, Mersin, Ankara, Kahramanmaraş ve Bursa illerimiz başta olmak üzere ülkemizin birçok farklı yerleşim yerinde meydana gelen orman yangınlarını kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmaları, Orman Teşkilatımız başta olmak üzere, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız tarafından yoğun ve aralıksız bir şekilde havadan ve karadan sürdürülmektedir. Bahse konu orman yangınları ile mücadele kapsamında; 5 bin 400 personel 119 hava aracı bin 537 kara aracı görev yapmaktadır" ifadeleri kullandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile Ulusal Orman Yangınları Müdahale Planı doğrultusunda Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde süreci yakından izlediğini bildirdi.
8 BİN 269 HAYVAN KORUMA ALTINA ALINDI
20-26 Temmuz tarihleri arasında yangın tehlikesine karşı önleyici adımlar atılırken, 10 ilde çıkan yangınlar nedeniyle 53 yerleşim yerindeki vatandaşlar güvenli alanlara tahliye edildi. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Antalya, Uşak, Sakarya ve Karabük illerinden toplamda 8 bin 269 küçük ve büyükbaş hayvan koruma altına alındı.
Karabük, Sakarya, Bilecik, Antalya, Mersin, Uşak ve Kahramanmaraş’ta ise 56 ev, 4 ahır, 9 samanlık ve 10 depo için hasar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.
Ayrıca, gün içinde Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Eymir Gölü civarında çıkan orman yangınına müdahale sürecini yerinde izlemek ve çalışmalara destek vermek amacıyla AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte olay mahalline gitti. Ekiplerin karadan ve havadan yürüttüğü yoğun müdahale sonucunda yangın kontrol altına alındı.