Son günlerde bazı basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki heykel atölyelerinde yeniden üretilen 10 metre yüksekliğindeki altın sarısı Davud heykelinin Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilmek üzere Eskişehir’den yola çıktığı yönünde paylaşımlar gündem oldu.
Şişhane Meydanı’na yerleştirilirken yıkılan heykelin, Eskişehir’de aslına uygun şekilde yeniden üretildiği ve İstanbul üzerinden deniz yoluyla ABD’ye gönderildiği öne sürüldü.
Paylaşımlarda ayrıca dev heykelin, New York ve Washington başta olmak üzere çeşitli ABD şehirlerinde TIR üzerinde tanıtım turuna çıkarılacağı, ardından da Kentucky eyaletindeki 21c Museum’nin bahçesinde kalıcı olarak sergileneceği iddia edildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.
"15 YIL ÖNCESİNE AİT"
Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Belediyemiz bünyesindeki heykel atölyelerinde üretilen “Davud Heykeli”nin Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilmek üzere yeni yola çıktığı yönünde paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Gerçeği yansıtmayan ve güncel olmayan bu paylaşımlara karşı kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği doğmuştur.
Söz konusu haber ve paylaşılan fotoğraflar, Belediyemiz tarafından 16 Eylül 2011 tarihinde basına servis edilmiş olan, yaklaşık 15 yıl öncesine ait eski tarihli bir basın bültenine aittir.
Geçmiş yıllara ait bu tarihî sanatsal başarı ve ihracat öyküsünün, güncel bir gelişmeymiş gibi yeniden servis edilmesine itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Kurumsal iletişim kanallarımız ve resmî hesaplarımız dışındaki yanıltıcı paylaşımların dikkate alınmamasını kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.





