Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ESKİ Genel Müdürlüğünde görev yapan çalışanların ücretlerine yüzde 26 zam yapıldı. Belediye-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesi, toplam 3 bin 13 personeli kapsıyor.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen imza törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Belediye-İş Sendikası yöneticileri, belediye bürokratları ve çalışanlar katıldı. Sözleşme kapsamında ücret artışının yanı sıra sosyal haklarda da iyileştirmeye gidildi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde en düşük maaş belli oldu
Yeni toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücretlerinde yüzde 26 oranında artış sağlandı. Açıklanan bilgilere göre, yüzde 27 vergi dilimi esas alındığında en düşük maaş 61 bin 863 TL olarak belirlendi.
Sözleşme, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğünde görev yapan toplam 3 bin 13 çalışanı kapsıyor.
İmza töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sözleşme görüşmelerinde belediye bütçesiyle çalışanların emeğini birlikte gözetmeye çalıştıklarını belirtti.
2026 yılının Eskişehir için taşıdığı öneme değinen Ünlüce, yüzde 26 zam oranının kent yılına gönderme yaptığını ifade etti. Ünlüce, sözleşmenin hazırlanmasında görev alan belediye yöneticilerine, sendika temsilcilerine ve iş yeri temsilcilerine teşekkür etti.
Belediye-İş Sendikasından teşekkür
Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Erdoğan Kefeli, toplu iş sözleşmesi sürecinin karşılıklı müzakereler sonucunda tamamlandığını belirterek çalışanların haklarının ve ekonomik güvencelerinin güçlendirilmesine dikkat çekti.
Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Eren Güvençli de görüşmeler sürecinde katkı sunanlara teşekkür ederek imzalanan sözleşmenin çalışanlar için hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Eren Güvençli tarafından imzalandı.






