Anadolu Üniversitesi, Fibula Yayıncılık ve Sosyal İnovasyon Ajansı iş birliğiyle, çocuk yayıncılığı alanında önemli bir etkinliğe imza attı. 16 Mayıs 2025 tarihinde, Öğrenci Merkezi Nasrettin Hoca Salonu'nda gerçekleştirilen "II. Yenilikçi Çocuk Yayıncılığı Paneli"ne, akademisyenler, öğrenciler ve sektörden profesyoneller katıldı. Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bahadır Yanık ve Fibula Yayıncılık Kurucusu Reyyan Beyza Büyükgümüş de katılarak önemli açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, çocuk yayıncılığının daha fazla geliştirilmesi gerektiğine değindi. Adıgüzel, üniversitenin yayıncılık alanındaki deneyimlerine ve çocuk eğitimi konusundaki projelerine vurgu yaparak, "Dijitalleşme hayatı kolaylaştırsa da çocuklara yalnızca tablet değil, dokunabilecekleri üretim alanları sunmamız gerekiyor" dedi.

Fibula Yayıncılık Kurucusu Reyyan Beyza Büyükgümüş, geleneksel yöntemlerin ötesine geçerek, çocukların değişen ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi bir yayıncılık anlayışı benimsediklerini belirtti. Bu yılki temalarının "arıcılık ve ekosistem" olduğunu söyleyen Büyükgümüş, güçlü bir yayıncılık ekosistemi oluşturmanın önemine dikkat çekti. "Hayal kurarak yayıncılığa sahip çıkıyoruz" dedi.

Panelin ilk oturumunda, Bora Durmuşoğlu, Volkan Akmeşe, Firuze Bulut Yıldız, Ali Güney ve Seçil Büker gibi uzmanlar çocuk medyası ve yayıncılığı ile ilgili önemli sunumlar yaptı. Konuşmalar, çocuklara yönelik yayıncılıkta içerik üretimi, sanatın rolü, kültür endüstrisindeki dönüşüm ve yeni bakış açıları gibi konuları ele aldı.

Etkinlik kapsamında, sempozyumlarla paralel olarak düzenlenen atölye çalışmaları da büyük ilgi gördü. Katılımcılar, "Bir Kovan İçin Harekete Geçmek", "Portfolyo Nasıl Hazırlanır?", "Dijital Mecrada Varolmanın 360 Derecesi", "Resimli Kitap Nasıl Yaratılır?" gibi çeşitli yaratıcı atölyelere katıldılar. Ayrıca, "Yapay Zekâ Bize Ne Yapar?" ve "Hikâyeni Anlatmanın Gücü: Kalıcı Anlatının Sırrı Nedir?" gibi yenilikçi konularla ilgili de fikirler üretildi.

Kaynak: Bülten