Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 2026 Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak çalışma programını duyurdu.
Vatandaşların su yükleme işlemlerinde mağduriyet yaşamaması için vezne çalışma saatleri yeniden düzenlendi:
Sıcak Sular Veznesi: Bayramın 1., 2. ve 3. günü (20–21–22 Mart) 08.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.
Yunus Emre Halk Çarşısı & Vişnelik Vezneleri: Bugün (Arife) saat 13.00’e kadar açık olacak.
Eskişehir’in simgesi haline gelen Kalabak Suyu, bayramda da sofralardaki yerini koruyacak. ESKİ’den yapılan açıklamada, dolum tesislerinin ve sokak dağıtım araçlarının Arife günü dahil olmak üzere bayramın tüm günlerinde hizmetine devam edeceği belirtildi. Ayrıca Kalabak Satış Ofisi de bayram süresince açık kalarak vatandaşların taleplerini karşılayacak.
BAYRAM SONUNA KADAR KAPALI OLACAK
Resmi işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar için kritik bir hatırlatma yapıldı. Yunus Emre Halk Çarşısı’ndaki Abone Hizmetleri, bugün saat 13.00’ten itibaren bayram sonuna kadar kapalı olacak.
Bayram tatili süresince oluşabilecek her türlü şebeke arızası ve acil durum için Alo 185 Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermeyi sürdürecek. Ayrıca il genelindeki tüm su yükleme noktalarından su yükleme işlemleri yapılabilecek.






